Internacional 07/01/2015

Una multitud protesta en silenci a París contra la matança del 'Charlie Hebdo'

Milers de persones es concentren a la plaça de la República amb cartells de "Je suis Charlie" i exemplars de la revista a les mans

Efe
1 min
Milers de persones es concentren en silenci a la plaça de la República / DOMINIQUE FAGET AFP

ParísMilers de persones s'han concentrat aquest vespre a l'emblemàtica plaça de la República, en un silenci absolut, contra la massacre terrorista perpetrada a la seu del setmanari 'Charlie Hebdo', en què han mort 12 persones i n'han resultat ferides 11, 4 d'elles de gravetat.

Els manifestants han respost a les convocatòries espontànies realitzades a través de les xarxes socials i molts d'ells enarboren cartells amb la llegenda "Je suis Charlie" (Jo sóc en Charlie), el lema de solidaritat que està recorrent Europa. La concentració es fa en silenci i en un clima d'emoció, amb moltes persones plorant amb exemplars de la revista a les mans. La plaça és completament plena, però milers de persones hi continuen arribant per mostrar el seu enuig i la seva consternació.

"És el dia més trist de la meva vida. 'Charlie Hebdo' és una publicació simbòlica per a la joventut francesa. Ja no queda ningú que faci premsa d'esquerres", explica Hugo, un estudiant de secundària. Al seu costat Sasha diu que ha vingut fins aquí "per impedir que es faci una "amalgama entre els que van cometre l'atemptat i tots els musulmans de França". Alguns dels participants col·loquen espelmes i cartells al monument que presideix la plaça, al centre de la capital francesa.

La protesta de París té la seva rèplica a la majoria de poblacions de França i també a diferents ciutats d'arreu del món, entre elles Barcelona, on hi ha hagut una concentració a les portes del consolat francès.

stats