França
Internacional 05/05/2012

França escull a les urnes el futur d'Europa

Una victòria del favorit Hollande podria marcar un gir considerable en la política econòmica de la Unió Europea. El canvi de mesures financeres que promou el candidat socialista ha començat a calar les darreres setmanes

Efe
1 min
Cartells dels dos candidats / AFP

ParísEl resultat de les eleccions presidencials franceses pot marcar un gir considerable en la política econòmica de la Unió Europea, en la qual el canvi de polítiques econòmiques que promou François Hollande, preferit a les enquestes, ha començat a calar en les darreres setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El canvi d'enfoc d'una política centrada en l'austeritat i el sanejament dels comptes públics per orientar-la cap al creixement i la creació de llocs de feina, tot i que sense alegries en la despesa pública, s'està fent a poc a poc cada vegada més palpable a la UE.

Si guanya Nicolas Sarkozy, Brussel·les sap què pot esperar-ne, però si el vencedor és Hollande, l'elecció dels francesos "pot donar un gir important" en la discussió a la Unió Europea sobre economia i fronteres –una qüestió que el president sortint ha tocat intensament els darrers mesos– segons ha dit a Efe una font diplomàtica.

Les xifres divulgades el 23 d'abril per Eurostat mostren que França està millor del que es pensava i que li costarà menys del previst arribar al dèficit del 3% del PIB, després de tancar el 2011 amb el 5,2%.

No obstant, Hollande ja ha advertit que es prendrà tranquil·lament arribar a dèficit zero, fet que espera aconseguir el 2017, quan acabaria el seu eventual mandat.

A Brussel·les es confia que per fi s'estigui produint el tan esperat canvi de cicle econòmic, fet que hauria de permetre l'inici d'unes polítiques diferents, de les quals Hollande podria ser un abanderat a la UE, segons la font diplomàtica.

stats