Què passa quan dos homes passegen per Moscou agafats de la mà?

Es torna viral un vídeo on es veu la reacció que pateixen els dos homes en un dels països més homòfobs del món

¿Què passa quan dos homes passegen agafats de la mà pels carrers d'una ciutat on l' homofòbia, lluny de ser condemnada, és considerada normal i té suport legal? ChebuRussiaTV, un canal que publica vídeos a YouTube, ha volgut trobar una resposta a aquesta pregunta i ha tret dos homes al carrer per estudiar la reacció dels ciutadans de Moscou. El que passa ha quedat recollit en un vídeo que s'ha tornat viral arreu del món.

Els creadors del vídeo s'han inspirat en '10 hores caminant per Nova York', on es mostra el sexisme de què és víctima una jove que passeja per Manhattan. Un vídeo, aquell, que va crear una autèntica escola, amb tota mena de variants: un home atractiu, un jueu caminant per París, un jove vestit amb indumentària tradicional musulmana a Milà

L' homosexualitat va deixar de ser considerada un delicte a Rússia ara fa 20 anys, però una barreja de conservadorisme, religió i imperialisme ha fet que l'homofòbia no hagi desaparegut mai de la societat russa, el mateix que passa als països de la seva antiga òrbita, a l' Europa de l'Est. Durant anys aquesta homofòbia estava amagada, perquè els gais no havien sortit de l'armari. Però la lenta sortida d'una minoria de gais al carrer, esperonats pels avanços a Occident, ha desfermat la reacció, sovint violenta, d'una part de la població.