Internacional 11/03/2015

Google Street View mostra l'abans i el després del desastre nuclear de Fukushima

Quatre anys després del terratrèmol i el tsunami que van sacsejar el Japó, el servei de cartografia publica les imatges de la reconstrucció en les zones devastades

Efe
2 min
Imatges de Google Street View on es pot veure l'abans i el després del desastre de Fukushima

TòquioCoincidint amb el quart aniversari del terratrèmol i tsunami que va afectar el nord-est del Japó el 2011, Google ha publicat noves imatges en el seu servei de cartografia digital Street View que mostren la reconstrucció en les zones devastades. Les noves fotografies inclouen imatges dels treballs de reconstrucció a la prefectura d'Iwate, una de les més afectades per la catàstrofe que va deixar més de 18.000 morts i desapareguts i va causar el pitjor accident atòmic des de Txernòbil.

També s'han inclòs instantànies de l'interior de col·legis de primària i llars d'infants de les zones de evacuades al voltant de la central nuclear de Fukushima Daiichi. Les fotos, preses per la companyia nord-americana des de novembre de 2014, formen part d'un projecte creat el mateix any en què va tenir lloc la tragèdia amb l'objectiu d'evitar que els records sobre el desastre desapareguessin.

El projecte inicial, anomenat "Mirai i no Kioku" (Records per al futur), va ser llançat per la companyia el maig de 2011 per animar la gent a compartir i comentar fotografies de les àrees afectades abans i després de la tragèdia. Al juliol del mateix any, va crear un altre projecte per establir un arxiu digital que mostrés instantànies de les zones més afectades a través del seu servei Street View. A més d'aquest servei, les imatges es poden veure a la pàgina web en japonès habilitada per a l'ocasió.

"Quatre anys des d'aquell dia. Amb el nord-est (del Japó) d'ara, i el del futur", diu la capçalera de la pàgina, on a més pot visionar un vídeo sobre la iniciativa i accedir a la plataforma "Tohoku Inovation", recolzada per la companyia nord-americana.

stats