Internacional 17/11/2016

Hillary Clinton: "Hi ha hagut moments en què no he volgut tornar a sortir de casa"

L'excandidata presidencial es confessa i explica els mals moments que va passar després de la derrota a les urnes

Efe
2 min

WashingtonL'excandidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, ha confessat aquest dimecres que des que va perdre les eleccions el 8 de novembre, davant el republicà Donald Trump, ha viscut moments en què no ha volgut tornar a sortir de casa seva.

"Hi ha hagut alguns moments durant aquesta setmana en què tot el que volia era arrupir-me amb un bon llibre o els nostres gossos i no tornar a sortir de casa", ha reconegut durant un discurs a Washington, la seva primera aparició pública des que va reconèixer la derrota electoral.

Clinton ha participat en una gala de Children's Defense Fund, cosa que li ha resultat difícil, segons ha admès.

Hillary Clinton en el seu discurs aquest dijous.

Durant el seu discurs, d'uns 20 minuts, l'exaspirant a la presidència dels Estats Units ha fet una crida als seus simpatitzants a "creure en el país", "lluitar pels seus valors" i "mai, mai abandonar".

"Sé que molts de vosaltres esteu molt decebuts pel resultat de les eleccions. Jo també ho estic, més del que pugui expressar", ha afirmat l'exprimera dama.

"Però la nostra campanya mai va ser sobre una persona o unes eleccions, va ser sobre el país que estimem i sobre construir uns Estats Units amb esperança, incloents i amb un gran cor", ha afegit.

Mantenir el compromís

Per això, Clinton ha demanat als seus simpatitzants que "seguiu compromesos a tots els nivells" per "superar" la presidència de Trump.

"Us necessitem, els Estats Units us necessiten. La vostra energia, la vostra ambició, el vostre talent [...]. Sé que no és fàcil, sé que durant l'última setmana molta gent s'ha preguntat si els Estats Units és el país que pensàvem que era [...]. Però creieu el que us dic, el país s'ho val, els nostres fills ho valen", ha afegit.

Clinton va perdre contra tot pronòstic les eleccions presidencials nord-americanes davant Trump, que es va imposar per 306 vots electorals a 232, malgrat que la demòcrata el va superar en vots populars.

stats