Internacional 11/05/2015

Hollande reclama l'"anul·lació" de l'embargament a Cuba

Primera visita d'un president francès a l'illa caribenya des de la implantació del comunisme al país

Efe
1 min
Hollande saluda el vice-president cubà, Miguel Diaz Canel. REUTERS

L'HavanaEl president de França, François Hollande, ha mostrat aquest dilluns a l'Havana el suport del seu país perquè se suprimeixin les mesures que "tant han perjudicat" a Cuba, en referència a l'embargament dels Estats Units a l'illa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Tot el que pugui fer França per permetre que es prenguin noves decisions, que es confirmi aquesta obertura, que aquestes mesures que tant van perjudicar a Cuba puguin per fi anul·lar-se, suprimir-se, perquè cada país sigui respectat amb la seva pròpia identitat, això és el que hem de fer ", ha dit Hollande en una conferència a la Universitat de l'Havana.

Hollande ha destacat, a més, que la seva visita, la primera d'un president francès a Cuba, pretén no només reforçar les relacions de França amb l'illa sinó ampliar-les.

"El que li vinc a dir a Raúl Castro (president de Cuba, amb qui es reunirà aquest dilluns), és que vull que superem junts noves etapes, que parlem dels nostres països però també d'Europa i de l'Amèrica Llatina", ha manifestat Hollande, perquè la relació entre els dos països també s'inscriu, ha dit, "en un marc mundial".

Després de la seva conferència a la Universitat de l'Havana, a la qual han assistit entre altres autoritats el primer vice-president cubà, Miguel Díaz-Canel, els governs de França i Cuba han subscrit diversos acords en matèria acadèmica per incrementar les beques a estudiants cubans en universitats franceses.

stats