Internacional 16/11/2015

Hollande s'adreça a l'Assemblea i al Senat: "França està en guerra"

Les frases clau del discurs del president francès davant de les dues cambres legislatives franceses reunides en sessió extraordinària

Marc Vidal
2 min

BarcelonaEl president francès, François Hollande, ha fet un discurs solemne davant l'Assemblea i el Senat, reunits en una sessió extraordinària en la qual ha assegurat que França està en guerra, que intensificarà els bombardejos contra l'Estat Islàmic i que impulsarà reformes constitucionals i legislatives per combatre el terrorisme amb més força.

Guerra

"França està en guerra. Els actes comesos divendres a París i a l'Estadi de França són un acte de guerra. Són una agressió contra el nostre país, els nostres valors, la nostra joventut, la nostra manera de viure. L'exèrcit terrorista Estat Islàmic ens combat perquè som el país de la llibertat, la pàtria dels drets l'home".

Combat

"El terrorisme no destruirà la República francesa, ja que és la República francesa qui el destruirà".

Més bombardejos

"Intensificarem els bombardejos contra l'Estat Islàmic. Ahir, a Raqqa, l'exèrcit francès va destruir un centre de comandament i un d'entrenament. El portaavions Charles de Gaulle serà dijous al Mediterrani oriental i triplicarem la capacitat d'acció. No donarem cap respir ni cap treva".

Determinació

"Les imatges dels morts, el seu record, alimenta la meva determinació amb força, la meva determinació a combatre el terrorisme i que França sigui ella mateixa. Els bàrbars la voldrien desfigurar però no ho aconseguiran, mai destruiran l'ànima francesa, mai ens impediran viure com hem decidit: plenament, lliurement. Ho demostrarem amb tota la sang freda".

Comunitat internacional

"La necessitat de destruir l'Estat Islàmic és un objectiu que apel·la a tota la comunitat internacional. Demanaré al Consell de Seguretat de reunir-se per deixar clara la voluntat comuna de lluitar contra el terrorisme".

Síria

"Els actes de guerra de divendres van ser decidits i planificats a Síria, va ser organitzats a Bèlgica i va ser perpetrats al nostre país amb la complicitat francesa. El seu objectiu és sembrar el caos per dividir-nos i pressionar-nos a abandonar la lluita que fem contra el terrorisme allà".

Seguretat

"La meva voluntat és posar tota la potència de l'estat al servei de la protecció dels ciutadans francesos: policies, gendarmes i militars. Els terroristes creuen que els pobles lliures es deixaran impressionar per l'horror però no és veritat. El poble francès és un poble valent que no es resigna i s'aixeca quan els seus fills cauen".

stats