Un incendi arrasa un camp de refugiats rohingyes a Bangladesh

Més de 5.000 persones s'han quedat sense lloc on dormir

Mar Bermúdez i Jiménez
2 min
Impactants imatges de l'incendi al camp de refugiats rohingya de Bangladesh

BarcelonaMilers de refugiats rohingyes han quedat desemparats després que un incendi hagi arrasat part del camp de refugiats més gran del món, al sud-est de Bangladesh. La majoria dels afectats són d'aquesta minoria musulmana perseguida a Birmània d'ençà que l'any 2017 l'exèrcit va imposar la seva repressió en una "intenció genocida", segons les Nacions Unides.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El foc ha afectat el camp 16 de Coxsbazar, un districte fronterer on viuen prop d'un milió de refugiats, segons l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). Es calcula que unes 1.200 barraques fetes de bambú i lona han quedat calcinades i que més de 5.000 persones s'han quedat sense lloc on dormir, segons fonts policials. L'incendi ha quedat controlat, però les causes encara no són clares. Les flames han generat caos entre els refugiats, que quan intentaven fugir topaven amb les tanques que envolten el camp. Molts han hagut de trencar-les per poder escapar, fet que ha reactivat les demandes de les ONG de treure-les.

Incendis recurrents

Els incendis són constants a la regió de Coxsbazar. El març del 2021 un gran incendi va destruir una altra àrea del camp. Almenys 15 persones van perdre la vida pel foc, que va cremar més de 10.000 cases. Els incendis ja són tan habituals que algunes comunitats fan patrulla nocturna per protegir els seus entorns. Sense anar més lluny, fa una setmana es va encendre un altre foc en un centre d'aïllament i tractament de covid gestionat per l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

Bangladesh ha sigut elogiada per rebre refugiats que travessen la frontera des de Birmània, però no ha tingut pas èxit en trobar-los una llar permanent.

Cases destrossades i paisatge desolat després de l'incendi al camp de refugiats de Bangladesh.
stats