Internacional 17/10/2012

Els socialistes austríacs creuen que si Catalunya s'independitza ha de continuar a la UE i a l'euro

El líder del partit al Parlament Europeu diu que “no té sentit” una sortida del club europeu ni de la moneda comuna en cas de secessió

Joan Faus
1 min

Brussel·lesEl líder dels socialistes austríacs al Parlament Europeu, Jörg Leichtfried, ha assegurat aquest dimecres que "no té sentit" que si Catalunya s'independitza no continuï a la Unió Europea (UE) i a l'euro.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'ARA després de participar en una trobada amb periodistes i universitaris al Parlament Europeu, Leichtfried –que forma part del grup de socialistes i demòcrates a la cambra– ha considerat que la situació hauria de ser la mateixa per a altres territoris europeus, com per exemple per a Flandes si s'independitzés de Bèlgica.

En ser preguntat durant la trobada sobre una hipotètica secessió d'Escòcia, Catalunya o Flandes, el polític socialista ha assegurat que "ha arribat l'hora de les nacions" i que això "només és possible a la Unió Europea". En aquest sentit, ha considerat que els catalans "no pensarien obertament" sobre la independència si encara visquessin sota una dictadura i estiguessin fora de la UE.

Leichtfried ha explicat que la seva visió personal és que el futur d'Europa podria ser una "unió de regions" i articular-se per mitjà de dos parlaments, un més global i un altre més regional. Tot i així, ha dubtat que s'arribi a una espècie d'Estats Units d'Europa.

stats