Internacional 18/08/2013

Calma tensa a el Caire a l'espera de noves protestes dels seguidors de Mursi

L'exèrcit egipci protegeix amb tancs els punts de la ciutat on els islamistes han anunciat que es manifestaran aquesta tarda

Efe
2 min
El funeral d'Ammar Badia, fill del líder dels Germans Musulmans, Mohammed Badie, que va morir divendres

El CaireEls islamistes egipcis tenen previst aquesta tarda continuar amb protestes contra el cop militar que va deposar el passat 3 de juliol el president Mohammed Mursi, dins del pla per seguir mobilitzant-se durant una setmana, el que han anomenat 'la setmana de la ira'.

Està previst que els manifestants surtin de diverses mesquites durant la tarda i es dirigeixin a la seu del Tribunal Constitucional, al districte cairota de Maadi (sud).

L'exèrcit, pel seu compte, ja ha pres mesures i ha envoltat els punts clau de la ciutat amb tancs, cosa que fa que al matí s'hagi viscut una sensació de calma tensa.

L'anomenada Aliança per a la Defensa de la Legitimitat, que agrupa grups partidaris de Mursi, ha convocat també marxes que aniran cap a la plaça Roxy, al barri d'Heliòpolis (est), segons un missatge a Facebook del Partit Llibertat i Justícia (PLJ), braç polític dels Germans Musulmans.

Aquest matí també s'ha celebrat el funeral d'Ammar Badia, fill del líder dels Germans Musulmans, Mohammed Badie, que va morir divendres durant els disturbis en què van morir 173 persones més.

Aquest dissabte, la policia egípcia va desallotjar amb una violenta operació una mesquita del centre del Caire on es refugiaven centenars d'islamistes, que van haver de ser protegits d'una turba de civils exaltats que els pretenien linxar.

Per la seva banda, la Presidència d'Egipte considera que el país es troba en "guerra contra el terrorisme" i acusa els manifestants que demanen la restitució del deposat president Mohammed Mursi de "forces extremistes".

La tensió s'ha disparat a Egipte des de dimecres passat, quan les forces de seguretat van desmantellar dues acampades dels seguidors de Mursi al Caire, en una operació que va causar la mort de prop de 600 persones.

Les marxes d'avui arriben després la crida realitzada divendres passat pels Germans Musulmans a mantenir protestes durant una setmana per reclamar la restitució de Mursi en el seu càrrec.

stats