Egipte
Internacional 20/04/2012

Islamistes i joves revolucionaris omplen la Plaça Tahrir contra la Junta Militar

Els manifestants critiquen l'organisme que governa el país per mantenir-se fidels al règim de Mubàrak. La multitudinària protesta exigeix als uniformats que no cometin frau en les presidencials

Efe
1 min
Els manifestants preguen a la Plaça Tahrir / EFE

El CaireLes forces islamistes egípcies han tornat a protagonitzar una multitudinària manifestació a la Plaça Tahrir aquest divendres per demostrar el seu descontentament amb la Junta Militar i les últimes decisions relatives a les eleccions presidencials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La plaça s'ha omplert de cartells del predicador salafista Hazem Abu Ismail, un dels deu candidats a la Presidència d'Egipte que aquesta setmana ha estat descartat per la Comissió Electoral, fet que ha despertat la indignació dels seus seguidors.

Un ampli grup d'ells ha anat a Tahrir per mostrar les seves crítiques per l'actuació de l'organisme electoral, que s'ha basat en la polèmica nacionalitat nord-americana de la mare del candidat.

En altres pancartes s'han llegit consignes contra la participació política dels "fulul" o membres de l'anterior règim, el de Hosni Mubàrak, en els propers comicis.

Davant el lema de l'"Autodeterminació", dels Germans Musulmans, més de trenta partits i moviments de tendència liberal, laica i revolucionària han convocat la concentració per criticar que la Junta militar controli la redacció de la nova Constitució. La majoria dels manifestants, però, ha estat imponentment islamista.

Tot i reconèixer que els seus objectius eren diferents, els manifestants no islamistes han expressat igualment la seva desconfiança vers la promesa dels militars de traspassar el poder a una autoritat civil el proper 30 de juny.

stats