MÓN
Internacional 01/08/2011

La islamofòbia s'escampa per internet

L'extrema dreta es refugia a la xarxa. El fanatisme ultra ja fa temps que té un nou mite per combatre: Euràbia

Redacció
1 min
El monstre d'utuya L'ultradretà noruec Anders Behring Breivik va perpetrar una massacre a l'illa d'Utoya impulsat per la seva islamofòbia.

BarcelonaLa massacre d'Oslo ha fet sortir a la llum un fenomen polític que ha cristal·litzat en l'última dècada: un rebuig a l'islam a bona part d'Europa. Tot aquest moviment s'alimenta, en part, gràcies a internet. L'assassí de Noruega, Anders B. Breivik, era un compulsiu opinador islamòfob en fòrums contrajihadistes i antimulticulturalistes. Breivik era conscient de la importància de la xarxa com a mitjà per difondre la seva ideologia macabra. I la va fer servir. Primer mitjançant un correu massiu amb un document de més de 1.500 planes, i, després, penjant un vídeo a les plataformes audiovisuals de YouTube i Veoh. La matança reobre el debat sobre quin ha de ser el límit de la llibertat d'expressió quan s'utilitza per qüestionar drets fonamentals d'un col·lectiu i per exaltar la violència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A l'ARA Premium podeu llegir l'anàlisi de Xavier Casals sobre el fanatisme d'ultradreta i el reportatge de Mariona Ferrer sobre l'ús que en fan els ultres d'internet.

stats