Internacional 03/08/2014

Israel va espiar John Kerry durant les negociacions de pau del 2013

Ho revela el setmanari alemany 'Der Spiegel'

Efe
1 min
Kerry fent servir el seu telèfon mòbil. REUTERS

BerlínEl secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, va ser espiat pels serveis secrets d'Israel i almenys d'un altre país durant les negociacions de pau de l'any passat, segons el setmanari alemany 'Der Spiegel'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La publicació, que cita fonts dels serveis secrets, assegura que la intel·ligència israeliana tenia punxat un telèfon sense les comunicacions protegides que el secretari d'Estat dels EUA va usar per a algunes de les seves múltiples conferències durant la fase àlgida de les últimes converses de pau al Pròxim Orient.

Pel que sembla, Kerry no feia servir per a les seves converses amb alts càrrecs israelians, palestins i d'altres països àrabs només un telèfon protegit, sinó que també recorria a una altra línia normal, el senyal de la qual es transmetia per satèl·lit i era interceptat pels serveis d'intel·ligència de tercers països.

Les crítiques d'Israel

El Govern israelià va aprofitar la informació obtinguda per aquests mitjans en les negociacions, afegeix 'Der Spiegel', que recorda que Tel Aviv va acabar criticant amb força el paper de Kerry en les converses i fins i tot es va arribar a suggerir que es retirés com a mediador.

"La difusió pública d'aquestes escoltes podria empitjorar la ja tensa relació entre Israel i el govern dels EUA", argumenta la revista alemanya.

La publicació indica que ni els EUA ni Israel han volgut pronunciar-se sobre aquesta informació.

stats