Itàlia torna a exigir una PCR negativa a tots els visitants, també els vacunats

Els no immunitzats hauran de fer una quarantena de cinc dies

Mar Bermúdez i Jiménez
2 min
Pla detall d'una PCR.

BarcelonaItàlia torna a demanar presentar una PCR negativa de covid-19 per als visitants de la Unió Europea que vulguin accedir al país, incloses les persones que estiguin immunitzades i, per tant, presentin el certificat de vacunació. Així ho ha signat el ministre de sanitat italià, Roberto Speranza, en una ordenança que estarà en vigor des d'aquest dijous fins al 31 de gener. L'objectiu és protegir les festes de Nadal en un moment en què l'expansió de la pandèmia s'està descontrolant i Itàlia registra al voltant de 20.000 nous casos cada dia. La mesura també recull que les persones no vacunades hauran de fer una quarantena de cinc dies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fins ara, el país només exigia el certificat sanitari que demostra que la persona està vacunada, ha passat la malaltia o té un test negatiu. Només els visitants procedents de països extracomunitaris com els Estats Units, l'Aràbia Saudita, el Japó, el Regne Unit, Xile, l'Uruguai, Israel i Corea del Sud havien de presentar un test negatiu. Ara és obligatori per a tots els viatgers. Continuarà tancada l'entrada a tots aquells qui hagin estat en els últims 14 dies en algun dels vuit estats africans més afectats: Sud-àfrica, Lesotho, Botswana, Zimbàbue, Malawi, Moçambic, Namíbia i Swazilàndia.

Fa uns dies, la Comissió Europea deixava clar que veia amb bons ulls la mesura. Amb l'augment de la mobilitat a les fronteres de la Unió Europea en períodes concrets, com ara Nadal, Brussel·les l'entén com una alternativa adequada a l'hora de mantenir controlats els casos i continuar fent possible els viatges: "D'acord amb les últimes dades científiques disponibles, per respondre al risc de la variant òmicron, el requeriment d'un test PCR previ a l'arribada pot ser un mitjà adequat a considerar per als governs europeus, en particular per als viatgers que arriben a la UE, però també dins la UE, com a part del fre d'emergència". Portugal va ser el primer a sol·licitar aquestes proves.

Auge de casos i més restriccions

El ministeri de Sanitat italià ha notificat 20.677 nous contagis des d'ahir i ha registrat 120 morts, una dada que no es veia des del 28 de maig. Per fer front al virus, el govern italià també ha exclòs de la vida social els no vacunats introduint una versió "reforçada" del certificat sanitari, que només es facilita a vacunats i a curats, i necessari per entrar al cinema, al teatre, als bars i restaurants a tot el país fins al 15 de gener.

stats