Internacional 08/07/2017

Ivanka Trump substitueix el seu pare en les sessions de treball del G-20

La filla del president ha ocupat la cadira de Trump quan aquest assistia a reunions bilaterals

Ara
2 min
Ivanka Trump asseguda a la cadira del seu pare durant una sessió plenària del G-20.

BarcelonaLa filla del president dels Estats Units Ivanka Trump ha ocupat aquest dissabte en dues ocasions el lloc del seu pare a les sessions de la cimera de líders del G-20 d'Hamburg, tal com mostren les imatges difoses de la trobada i han apuntat testimonis recollits per la premsa alemanya.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ivanka, que és assessora a la Casa Blanca, s'ha assegut al lloc reservat per al seu pare a la taula principal de la cimera quan el president dels EUA s'absentava temporalment de la sessió plenària per anar a alguna de les reunions bilaterals que tenia en agenda.

És habitual que en aquesta mena de trobades algun alt càrrec ocupi de forma provisional el lloc d'un cap d'estat o de govern quan aquest no hi és, per no deixar buit el seient, amb la curiositat que en aquest cas es tractava de la seva filla.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, en ser preguntada sobre aquesta qüestió, ha indicat que entra dins de les competències de cada delegació decidir qui dels seus integrants substitueix el president en cas d'absència.

"És obvi que Ivanka treballa a la Casa Blanca", ha apuntat Merkel.

Ivanka Trump no ha pres la paraula mentre ocupava el lloc del seu pare en representació dels Estats Units. Abans d'aquestes sessions plenàries del G-20, Ivanka va participar en un fòrum per impulsar l'empoderament de les dones en les economies en desenvolupament, una iniciativa que ha impulsat juntament amb Merkel.

El cap dels EUA es va sumar breument a aquesta trobada i es va mostrar "molt orgullós" de la feina feta per la seva filla, assegurant que ho està "des del primer dia" perquè és "una campiona". "Si no fos la meva filla, seria molt més fàcil per a ella. Pot ser [que tenir-me com a pare sigui] l'única cosa dolenta que té", va ironitzar Trump en mig de les rialles dels assistents a l'acte.

stats