Internacional 11/01/2021

El Japó detecta una altra variant del coronavirus en quatre passatgers arribats del Brasil

Comparteix amb la soca britànica i la sud-africana una mutació que el podria fer més contagiós

Ara
2 min
Diverses persones amb mascareta en un carrer de Tòquio

BarcelonaLes autoritats sanitàries japoneses van informar diumenge que havien detectat una nova variant del virus del covid-19 en quatre passatgers arribats al país en un avió procedent del Brasil. Es tracta d'una nova versió del coronavirus diferent de les que s'havien identificat durant les últimes setmanes al Regne Unit i a Sud-àfrica, tot i que, segons ha informat el ministeri de Salut del Brasil a partir de la informació que li han traslladat les autoritats japoneses, una de les 12 mutacions que presenta la nova variant és present també a les altres dues i "està implicada en un potencial increment del grau d'infecciositat" del virus.

Amb tot, el cap de l'Institut Nacional de Malalties Infeccioses del Japó, Takaji Wakita, ha assegurat que "de moment no hi ha cap prova que demostri que la nova variant té un nivell d'infecciositat alt". Wakita també ha explicat que s'està analitzant si les vacunes existents actualment són eficaces contra aquesta nova variant.

Els quatre pacients en qui s'ha observat aquesta nova variant del virus van aterrar el 2 de gener a l'aeroport de Haneda, a Tòquio, procedents de l'estat brasiler d'Amazones, i actualment estan fent quarantena al mateix aeroport. Segons informa l'agència Reuters, es tracta d'un home d'uns 40 anys que tenia problemes de respiració, una dona d'uns 30 anys amb mal de cap i mal de coll, un adolescent que tenia febre i una jove asimptomàtica.

El Japó vol estendre l'estat d'emergència

La nova variant del virus ha arribat al Japó en un moment de màxima preocupació al país, que durant la primavera i l'estiu havia aconseguit mantenir a ratlla el nombre de contagis però que en les últimes setmanes ha vist com les xifres es disparaven fins a superar els 7.800 casos divendres passat, el registre més alt de tota la pandèmia. El nombre de morts, mentrestant, va tocar sostre el 5 de gener, amb 76.

Davant d'aquestes xifres, el govern japonès va decretar la setmana passada l'estat d'emergència a Tòquio i a tres prefectures més de l'entorn de la capital, i ara es planteja estendre la mesura també a altres zones del país. Segons l'agència de notícies japonesa Jiji, les prefectures d'Osaka, Kioto i Hyobe han demanat a l'executiu central que els apliqui també l'estat d'emergència, cosa que es podria produir a finals d'aquesta setmana.

stats