Internacional 16/12/2014

Jeb Bush "explorarà activament" presentar-se a les presidencials de 2016 als EUA

És el primer candidat republicà en pronunciar-se sobre la seva possible candidatura

Efe
1 min
L'exgovernador de Florida, Jeb Bush, en una trobada amb el consell de direcció del Wall Street Journal. JONATHAN ERNST / REUTERS

MiamiLa família Bush podria tornar a Casa Blanca. L'exgovernador republicà de Florida Jeb Bush, fill i germà dels expresidents dels Estats Units, ha anunciat aquest dimarts que "explorarà activament" la seva possible candidatura les presidencials de 2016. Ha estat un dels primers líders republicans en anunciar formalment els seus plans polítics de cara a les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un missatge de Nadal a la seva pàgina de Facebook, Bush ha afirmat també que crearà al gener un Comitè d'Acció Política, per a establir "converses amb els ciutadans" de tot el país, amb l'objectiu de definir "els desafiaments més crítics" als que s'enfronten els Estats Units.

Alguns conservadors republicans critiquen Bush per les seves posicions pro-immigració i la seva política educativa. L'exgovernador de Florida dóna suport a la legalització dels immigrants, però no a donar-los la ciutadania completa.

Jeb Bush explica en el vídeo que en la reunió familiar de la festa d'Acció de Gràcies (el 27 de novembre), "vam parlar sobre el futur de la nació". "Com a resultat d'aquestes converses i una consideració acurada de la classe de lideratge fort que crec que els EUA necessiten, he decidit explorar activament la possibilitat de postular-me per a president dels Estats Units", afirma Bush.

stats