Wikileaks
Internacional 06/12/2010

Scotland Yard rep l'ordre de detenció de Julian Assange

La policia del Regne Unit ja ha rebut l'ordre de detenció del cap visible de Wikileaks

álvaro Martínez Majado
1 min
Julian Assange

BarcelonaLa policia del Regne Unit ja té l'ordre de detenció de l'editor i cap visible de Wikileaks, Julian Assange. El compte personal de Twitter de la periodista Lia van Bekhoven informa que la BBC ha donat aquest titular com a notícia d'última hora. Uns minuts més tard, ha estat un missatge al compte oficial de Wikileaks el que ha confirmat aquest extrem. En un primer moment, els responsables del portal han pensat que l'ordre estava emesa al Regne Unit, però més tard han rectificat tot assegurant que l'ordre ha arribat a les autoritats de Scotland Yard.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Avui mateix, el compte bancari que rebia donacions d'arreu del món per pagar la defensa d'Assange ha estat congelat. PostFinance, el banc que l'operava, ha fet saber a través de la seva pàgina web que han hagut de fer-ho perquè "Assange no ha pogut portar proves que la seva residència sigui a Suïssa, i per tant no compleix els criteris per ser client [nostre]". Wikileaks assegura que hi havia vora 31.000 euros dipositats.

D'altra banda, continuen els atacs informàtics de denegació de servei contra el servidor on s'allotgen les filtracions, ara a Suècia. Així ho han denunciat a l'agència Associated Press els responsables de l'empresa d'allotjament web, PRQ.

stats