Rússia

De l’assalt del Teatre Dubrovka a la matança a la sala de concerts Crocus City Hall: els atemptats més greus a Rússia

L'atemptat de divendres és un dels més mortífers que han sacsejat el país

ARA
2 min
Un home plora aquest dissabte a l'exterior de la sala de concerts Crocus City Hall, als afores de Moscou, on va tenir lloc l'atac.

BarcelonaL'atemptat d'aquest divendres a la sala de concerts Crocus City Hall, situada en un centre comercial als afores de Moscou, ja és un dels atacs més letals patits per Rússia durant les dues últimes dècades. La xifra de morts ja supera de llarg el centenar. Amb tot, des del 1999 altres atemptats terroristes han sacsejat el país. Aquesta és la llista dels atacs més greus ocorreguts a Rússia:

1999

Una onada d'explosions en edificis residencials mata més de 300 persones a les localitats de Moscou, Buinaksk i Volgodonsk. El govern va atribuir els atemptats a terroristes txetxens.

2000

El 8 d'agost una bomba al pas de vianants subterrani de la plaça Puixkinskaia de Moscou provoca la mort de 13 persones i en deixa ferides més de 90. L'atemptat es va atribuir a una revenja entre màfies i terroristes txetxens.

2002

Del 23 al 26 d'octubre un grup de terroristes txetxens assalta el Teatre Dubrovka de Moscou i pren com a ostatges unes 700 persones. Durant la intervenció de les forces de seguretat russes per alliberar els ostatges, 129 van morir a conseqüència de la inhalació d'un gas utilitzat en l'operatiu. 41 terroristes també van ser abatuts.

2003

El 5 de juliol dues dones terroristes txetxenes s'immolen en un concert de rock a Moscou. Van morir 16 persones i una cinquantena més van resultar ferides.

2004

El 6 de febrer una bomba mata 41 persones al metro de Moscou. L'atemptat és reivindicat per un grup txetxè desconegut que es fa dir Gazotan Murdash.

2006

El 21 d'agost l'explosió d'una bomba en un dels mercats més concorreguts de Moscou causa deu morts i mig centenar de ferits.

2009

El 27 de novembre una bomba provoca el descarrilament d'un tren de passatgers de la línia Nevsky Express, que unia Moscou amb Sant Petersburg. Van morir 28 persones.

2010

El 29 de març un doble atemptat suïcida atribuït a terroristes jihadistes del Caucas provoca la mort de 40 persones al metro de Moscou.

2011

El 24 de gener 37 persones moren i més de 200 resulten ferides en un atemptat de terroristes txetxens a l'aeroport internacional de Domodédovo, a Moscou.

stats