Internacional 10/03/2015

L'Eurocambra denúncia presumptes irregularitats financeres del xenòfob Front Nacional

L'administració del Parlament Europeu sospita que el partit de Le Pen estaria utilitzant els recursos destinats als eurodiputats per pagar els sous de treballadors de la seu central de la formació

Efe
1 min
La líder del Front Nacional francès, Marine Le Pen, va fer roda de premsa a Estrasburg.

EstrasburgEl president del Parlament Europeu, Martin Schulz, ha denunciat aquest dimarts davant l'oficina europea antifrau (OLAF) presumptes irregularitats comeses pel partit xenòfob francès Front Nacional (FN) en l'ús dels seus recursos per contractar assistents, segons han confirmat a EFE fonts parlamentàries.

L'administració del Parlament Europeu ha identificat una vintena de persones contractades pel FN a sou de l'Eurocambra com a assistents d'eurodiputats del partit de Le Pen que en realitat estarien treballant per a la seu central de la formació d'extrema dreta.

Així s'ha conclòs en una investigació reclamada per la Direcció General de Finances que han portat a terme els serveis administratius de l'Eurocambra i que ara han posat en mans de l'OLAF.

Els 21.379 euros mensuals per al pagament assistents als quals té dret cada eurodiputat, procedents del pressupost de la institució, poden usar-se per a la contractació d'assistents a Brussel·les o a les circumscripcions, però no pot derivar-se per personal de la formació sense vincle amb l'europarlamentari o per a altres despeses del partit.

Així ho estableix l'article 43 de les mesures d'aplicació de l'estatut dels eurodiputats, que necessita sobre el salari dels assistents del PE que "no ha de servir directament ni indirectament per finançar contractes establerts amb els grups polítics o els partits polítics".

Entre els contractes d'assistents que han fet saltar les alarmes estan 19 persones en el contracte s'estableix com a adreça d'execució la seu del FN a Nanterre (França).

stats