Internacional 05/03/2015

Libèria dóna l'alta a l'última pacient d'Ebola que quedava al país

"En els últims 13 dies no s'ha registrat cap cas confirmat de la malaltia i en les últimes tres setmanes només hi ha hagut sis nous diagnòstics", ha celebrat un portaveu del ministeri de Sanitat del país

Efe
2 min
Beatrice Yardolo, l'última pacient amb Ebola que quedava a Libèria, al sortir del centre de tractament / EFE

MonròviaLa Unitat de Tractament d'Ebola (UTE) a Monròvia, ha donat aquest dijous l'alta a Beatrice Yardolo, l'última pacient infectada pel virus que quedava a Libèria i que després de dos setmanes de tractament ha abandonat el centre per seu propi peu, segons ha explicat el director d'aquest centre, el coronel xinès Yang Haiwei.

En una cerimònia organitzada en el complex esportiu Samuel K. Doe, Yardolo ha estat acomiadada amb honors tant pels membres de l'equip mèdic xinès com per les autoritats liberianes, que han confirmat que no queden casos d'Ebola en cap dels 19 centres de tractament instal·lats en el país.

Yardolo, que està a punt de complir 50 anys, es va mostrar emocionada per poder abandonar la clínica tot i que l'Ebola s'ha endut ja a quatre dels seus fills. La dona va arribar al centre de Paynesville el passat 18 de febrer amb el virus en un estat molt avançat, tot i que el coronel Yang va celebrar que "després de 15 dies de tractament va poder superar la malaltia i es va convertir en el sisè pacient curat a la UTE". La seva filla, que també va ser internada al centre, no va poder superar el virus i va morir fins i tot abans que se li pogués administrar el tractament.

"Per ara Beatrice Yardolo és l'últim cas confirmat a Libèria, fet que suposa un èxit tant de l'equip mèdic xinès com de les autoritats liberianes i de tota la comunitat internacional", ha declarat Yang davant la premsa. No obstant això, el director del centre ha recordat que no es pot abaixar la guàrdia, ja que en cas contrari "aquesta podria ser només una victòria temporal".

Per la seva banda, el director del Sistema de Gestió de l'Ébola i secretari general de Serveis Preventius del ministeri liberià de Sanitat, Tolbert Nyenswah, s'ha referit a l'alta de Beatrice Yardolo com "un gran dia" per a tot el país, que ha passat moments molt crítics en aquests mesos d'epidèmia.

"En els últims 13 dies Libèria no ha registrat cap cas confirmat d'Ebola i en les últimes tres setmanes només hi ha hagut sis nous diagnòstics", ha afegit Nyenswah, que a més ha recordat que en 13 dels 15 districtes del país no s'han detectat casos des de fa 42 dies.

stats