Promoció
Internacional 14/10/2021

El llibre clau per entendre el retorn dels talibans, amb l’ARA

'Afganistán. Crónica de una ficción' es pot aconseguir a la botiga web de l’ARA del 14 al 27 d’octubre

2 min
Portada del llibre "Afganistan. Crónica de una ficción"

“La comunitat internacional havia venut la imatge que l'Afganistan era un país que anava endavant, que hi havia democràcia, que les dones havien recuperat els seus drets... Aquesta imatge no era gens certa, era ficció. També deia que l’exèrcit afganès tenia capacitat per frenar l’avanç dels talibans, i ja s’ha vist que no era així”, diu la periodista de l’ARA Mònica Bernabé, autora d’Afganistán. Crónica de una ficción, un llibre clau per entendre l’enfonsament del govern afganès i el retorn dels talibans al poder.

Mònica Bernabé coneix molt bé l'Afganistan. Hi viatja de manera regular des del 2000 i hi va viure durant gairebé vuit anys, entre el 2006 i el 2014. Va fundar l’Associació per als Drets Humans a l’Afganistan (ASDHA) d’ajuda a les dones afganeses. Ha sigut cap de la secció d’Internacional de l'ARA i ara es dedica a fer-hi reportatges d’investigació. 

Afganistán. Crónica de una ficción arrenca l’any 2000, quan el règim dels talibans aspirava que la comunitat internacional el reconegués com a govern legítim de l’Afganistan, i acaba el març del 2012, quan les tropes internacionals ja havien posat data a la seva retirada del país. És una crònica periodística dels fets ocorreguts durant aquests anys narrada en primera persona. Bernabé recorre al relat personal, ja que ha pogut entendre molts aspectes de la societat i de la realitat afganeses a través de les seves pròpies experiències.

El llibre és un retrat excel·lent de la societat afganesa, i alhora una crònica del cinisme i de la hipocresia amb què la comunitat internacional ha actuat a l’Afganistan durant els últims vint anys.

Editat per Debate, Afganistán. Crónica de una ficción es pot aconseguir per 19,90 euros del 14 al 27 d'octubre en aquest enllaç

stats