Internacional 03/02/2014

L'ONU calcula que els diagnòstics de càncer augmentaran un 50% en 20 anys

L'Agència Internacional per a la Investigació sobre el Càncer adverteix que els casos augmenten a un ritme alarmant

Efe
1 min

LondresL'ONU ha anunciat aquest dilluns que els casos de càncer van en augment i que, d'aquí dues dècades, es diagnosticaran 22 milions de casos anuals a tot el món. Un informe de l'Agència Internacional per a la Investigació sobre el Càncer (IARC), depenent de l'Organització Mundial de la Salut, reclama mesures de prevenció i nous tractaments.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El text sobre la incidència de la malaltia al món, elaborat pels metges Bernard Stewart i Christopher Wild,en col·laboració amb 250 científics de 40 països, adverteix que els casos augmenten a un ritme alarmant i proposen als polítics de tot el món que prenguin mesures adequades per controlar la malaltia.

Segons Wild, un de cada cinc homes i una de cada sis dones desenvoluparà algun càncer abans dels 75 anys, mentre que un de cada vuit homes i una de cada 12 dones morirà a causa de la malaltia.

L'any 2012 es van diagnosticar 14 milions de casos, sobretot de pulmó, mama i còlon. La xifra podria augmentar més d'un 50% en els propers vint anys. En aquest mateix període l'agència estima que les morts per càncer augmentaran dels 8,2 milions anuals actuals fins als 13 milions.

"Cal desesperadament un diagnòstic precoç", ha insistit Wild, que ha destacat que els països menys desenvolupats tenen molts problemes per implementar tractaments preventius.

stats