Internacional 12/03/2015

L'UKIP fa una crida a la supressió de lleis contra la discriminació racial

El líder del partit antieuropeu i xenòfob britànic defensa en un documental la llibertat dels empresaris a contractar treballadors locals enlloc d'estrangers

Efe
2 min
Nigel Farage, líder de l'UKIP. EFE

LondresEl líder de l'euròfob i xenòfob Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP), Nigel Farage, ha tornat a encendre la polèmica al recolzar la supressió de les lleis britàniques contra la discriminació racial en el treball. En unes declaracions en un documental sobre assumptes racials que emetrà el Canal 4 de la televisió britànica la setmana que ve i avançades aquest dijous pels mitjans locals, Farage diu que aquestes lleis podien ser vàlides fa 40 anys, però que ja no ho són.

"Argumentaria que les lleis (sobre discriminació racial) necessiten ser canviades", insisteix el polèmic líder de la formació antieuropea i antiimmigració, que aspira a guanyar un escó per la circumscripció de South Thanet, sud-est d'Anglaterra, en les eleccions generals britàniques del 7 de maig. Segons la seva opinió, un empresari hauria de tenir la llibertat de contractar un treballador britànic en comptes d'un polonès.

En ser preguntat aquest dijous per la ràdio londinenca LBC sobre les seves declaracions al Canal 4, Farage ha reafirmat les seves afirmacions i ha dit que "si un empresari britànic d'una petita empresa vol donar feina a un britànic en lloc d'algú de Polònia, hauria de poder fer-ho sense por a infringir lleis sobre discriminació".

Un portaveu de Downing Street, residència oficial del primer ministre britànic, David Cameron, ha acusat Nigel Farage d'estar "desesperat per rebre atenció" a dos mesos de les eleccions. "Nigel Farage està equivocat i està desesperat per rebre atenció. Les lleis estan per protegir la gent de la discriminació racial. És profundament preocupant que ell no ho entengui", ha afirmat el portaveu.

Per la seva banda, el portaveu de Justícia de l'oposició laborista, Sadiq Khan, ha condemnat les declaracions de Farage al subratllar que es tracta de "el més sorprenent" que ha escoltat d'un polític. "Hem fet enormes progressos per tallar la desigualtat racial i la discriminació en aquest país, en part per les fortes lleis contra la discriminació del laborisme, però les coses encara no són perfectes", ha assenyalat Khan.

stats