Internacional 18/07/2014

Perseguits per la mala sort

Una família que va perdre dos membres en el vol de Malaysia Airlines desaparegut al març en perd dos més ara. Un assistent de vol mor quatre mesos després que la seva parella salvés la vida en el vol desaparegut

Ara
2 min
Jayden Burrows, que va perdre els seus pares en el vol desaparegut al març, i la seva tieta Kaylene, durant la roda de premsa d'aquest divendres a Brisbane

BarcelonaLa tragèdia del vol de Malaysia Airlines abatut aquest dijous quan sobrevolava l'est d'Ucraïna no només ha posat un abrupte final a la vida dels 298 passatgers que hi volaven. El fatídic vol ha deixat al seu darrere nombroses històries de persones que han salvat la vida en l'últim minut i per atzar. Però també la d'altres ciutadans, menys afortunats, als quals la tragèdia ha colpejat per partida doble.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Kaylene Mann, la dona "a qui li costa entendre" la doble tragèdia

És possible que quan Kaylene Mann, una dona australiana, senti les paraules 'Malaysia Airlines' senti una suor freda. La seva vida ha quedat marcada de forma especialment tràgica per dues catàstrofes aèries que tenen la companyia malàisia com a protagonista. El mes de març passat Mann va perdre el seu germà i la seva cunyada en el misteriós accident del vol 370, que va desaparèixer dels radars sense deixar rastre i les restes del qual no han estat mai trobades. Aquest dijous, en ple dol del seu germà i la seva cunyada, la seva vida tornava a creuar-se amb la fatalitat d'una catàstrofe aèria. Al vol MH17 hi viatjaven la seva fillastra Maree i el marit d'aquesta, Albert, que tornaven a casa després d'unes vacances a Europa.

En declaracions als mitjans australians, el germà de Kaylene, Greg Burrows, ha afirmat que tant a ella com a la resta de la família "els costa entendre com és possible ser colpejats per la mala sort en dues ocasions".

Sanjid Singh, fortuna al març, tragèdia al juliol

Però la de Kaylene Mann no és l'única història que entrellaça de forma dramàtica les dues catàstrofes aèries. Un cas particularment punyent és el de Sanjid Singh, un assistent de vol de Malaysia Airlines. Singh, de 41 anys, va ser un dels indirectes protagonistes afortunats del vol MH370, desaparegut al març. En aquell vol tenia previst viatjar la seva dona, que també treballa com a assistent de vol a la companyia. En l'últim minut, la dona va canviar-se el torn amb una companya, evitant així pujar a bord de l'avió sinistrat i salvant la vida.

La bona sort de Sanjid, que va veure com al març la seva dona se salvava, ha tingut el seu tràgic revers aquest dijous. En aquesta ocasió també es va produir un canvi de torn en l'últim moment, però un que acabaria amb la vida de l'assistent. A Sanjid no li tocava treballar en el vol que va sortir d'Amsterdam amb direcció a Kuala Lumpur, però un company li va demanar fer un canvi, i ell hi va accedir, de forma que va passar a ser un dels 15 membres de la tripulació que viatjaven a bord del fatídic vol, abatut quan sobrevolava el cel d'Ucraïna.

stats