Internacional 15/06/2018

McDonald's substituirà les canyetes de plàstic per d'altres de paper al Regne Unit i Irlanda

La companyia s'adapta a la guerra contra el plàstic encetada per la monarquia i el govern britànics

Ara
1 min
McDonalds canvairà totes les canyes de plàstic per paper al Regne Unit i Irlanda

BarcelonaLa companyia de menjar ràpid McDonald's substituirà totes les canyetes de plàstic per d'altres de paper a partir del setembre a tots els seus establiments del Regne Unit i Irlanda. En els seus locals al Regne Unit es fan servir cada dia 1,8 milions de canyetes.

La cadena nord-americana s'adapta així a la dura política contra el plàstic encetada pel govern britànic, com a resultat de la conscienciació social sobre el tema en aquest país, que ha portat fins i tot la reina Elisabet II a "declarar la guerra als plàstics".

"Com a reflex de l'ampli debat públic, els nostres clients ens han dit que volen veure un canvi en les canyetes", ha dit a la BBC un portaveu de McDonald's al Regne Unit.

De fet, el mes d'abril passat el govern britànic va proposar que es prohibissin les canyetes de plàstic i els bastonets de cotó a tot el país. La Unió Europea també estudia una directiva que planteja prohibir a tot Europa les canyetes, els bastonets de les orelles i els gots i plats de plàstic d'un sol ús.

El canvi cap a canyetes de paper es farà primer en fase de prova en alguns restaurants McDonald's escollits i s'estendrà a tots els locals del Regne Unit i Irlanda l'any que ve. Alhora, segons la BBC, aquest experiment obrirà la porta a altres proves similars en locals McDonald's seleccionats dels Estats Units, França i Noruega.

stats