Internacional 12/05/2017

Merkel i Macron es reuniran dilluns a Berlín

La cancellera alemanya vol proposar-li al nou president francès un programa conjunt d'inversions

Ara
1 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLa cancellera alemanya, Angela Merkel, rebrà dilluns el nou president de França, l'europeista Emmanuel Macron, que serà investit oficialment aquest diumenge. La reunió serà a la tarda, segons ha confirmat aquest divendres el portaveu del govern alemany, Steffen Seibert.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Berlín va expressar la seva satisfacció per l'elecció de Macron immediatament després que es conegués la seva victòria sobre la candidata ultradretana i líder del Front Nacional, Marine Le Pen, en la segona ronda de les presidencials franceses celebrades diumenge.

La mateixa Merkel va dir, conforme a la pràctica habitual dels líders de l'eix francoalemany, que esperava la primera visita de Macron "aviat".

Dilluns, de fet, la cancellera alemanya ja es va reunir amb el president sortint, François Hollande, per acomiadar el francès després de 5 anys al capdavant de l'Elisi.

El president electe francès, Emmanuel Macron, aquesta setmana.

Merkel va expressar la seva confiança que Macron "mantindrà la fortalesa i la solidesa de l'eix francoalemany".

Alemanya, al costat de França

"França ha de prendre les seves pròpies decisions, i Alemanya sempre intentarà ajudar, però París ha de prendre mesures i controlar la despesa pública", va afirmar la cancellera alemanya.

En una entrevista publicada aquest dijous al diari 'Rhenische Post', Merkel va planejar la possibilitat de començar, en cooperació amb Macron, un programa conjunt d'inversions entre França i Alemanya, tot i que no va explicar en quins camps tindrien lloc.

stats