Internacional 09/12/2014

Merkel és reelegida com a líder de la CDU

La cancellera alemanya ha aconseguit el 96,7% dels vots, un punt menys que al 2012

Efe
1 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel, felicita Julia Klöckner, que també ha estat reelegida al seu càrrec com a vicepresidenta federal de la CDU. KAI PFAFFENBACH / REUTERS

ColòniaLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha estat reelegida avui com a presidenta de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) alemanya amb el 96,7% dels vots al congrés federal que celebra la formació a Colònia. Després de 14 anys al capdavant de la formació, la votació d'aquest dimarts demostra el nul desgast de poder de Merkel.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

És la vuitena vegada que la cancellera se sotmet al vot dels delegats de la CDU per a ocupar el lideratge del partit, que presideix des del 2000. El percentatge de vots, però, ha quedat una mica per sota del seu millor resultat històric, un 97,9%, obtingut al congrés de Hannover de 2012.

Solidesa econòmica

En el seu discurs previ a la votació, Merkel ha instat els seus companys de partit a lluitar contra un hipotètic bloc opositor, liderat pels seus actuals socis socialdemòcrates, amb els Verds i l'Esquerra com a aliats. La cancellera ha al·ludit a aquesta possibilitat després que la setmana passada l'Esquerra aconseguís, per primera vegada des de la reunificació, fer-se amb el lideratge d'un 'land', Turíngia, en coalició amb els socialdemòcrates i els Verds.

En qüestions econòmiques, la cancellera ha destacat la bona posició que el país ocupa en el context internacional i la seva capacitat per a superar millor la crisi. "Tenim menys de tres milions d'aturats, tenim l'atur juvenil més baix de la zona euro", ha afirmat Merkel, per a qui la clau de l'èxit alemany és la contenció pressupostària.

stats