Internacional 09/12/2014

Merkel és reelegida com a líder de la CDU

La cancellera alemanya ha aconseguit el 96,7% dels vots, un punt menys que al 2012

Efe
1 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel, felicita Julia Klöckner, que també ha estat reelegida al seu càrrec com a vicepresidenta federal de la CDU. KAI PFAFFENBACH / REUTERS

ColòniaLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha estat reelegida avui com a presidenta de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) alemanya amb el 96,7% dels vots al congrés federal que celebra la formació a Colònia. Després de 14 anys al capdavant de la formació, la votació d'aquest dimarts demostra el nul desgast de poder de Merkel.

És la vuitena vegada que la cancellera se sotmet al vot dels delegats de la CDU per a ocupar el lideratge del partit, que presideix des del 2000. El percentatge de vots, però, ha quedat una mica per sota del seu millor resultat històric, un 97,9%, obtingut al congrés de Hannover de 2012.

Solidesa econòmica

En el seu discurs previ a la votació, Merkel ha instat els seus companys de partit a lluitar contra un hipotètic bloc opositor, liderat pels seus actuals socis socialdemòcrates, amb els Verds i l'Esquerra com a aliats. La cancellera ha al·ludit a aquesta possibilitat després que la setmana passada l'Esquerra aconseguís, per primera vegada des de la reunificació, fer-se amb el lideratge d'un 'land', Turíngia, en coalició amb els socialdemòcrates i els Verds.

En qüestions econòmiques, la cancellera ha destacat la bona posició que el país ocupa en el context internacional i la seva capacitat per a superar millor la crisi. "Tenim menys de tres milions d'aturats, tenim l'atur juvenil més baix de la zona euro", ha afirmat Merkel, per a qui la clau de l'èxit alemany és la contenció pressupostària.

stats