Internacional 28/11/2017

Més de 3.000 immigrants han mort aquest any intentant creuar el Mediterrani

És el quart any consecutiu que se sobrepassa aquesta xifra

Ara
1 min
Un grup de refugiats són rescatats al Mediterrani per un equip de l'ONG Save the Children.

BarcelonaMés de 3.000 persones han mort aquest any intentant creuar el Mediterrani, segons dades de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), que va informar que aquesta fatídica xifra es va superar tot just aquest cap de setmana després que 8 persones perdessin la vida a la ruta entre el nord d'Àfrica i Espanya, i un nen de 10 anys originari de l'Afganistan també morís a l'illa grega de Lesbos. Així mateix, l'organització també va documentar la mort de 31 persones en un incident davant la ciutat costanera de Garabulli, a Líbia, després que l'embarcació naufragués.

Segons l'OIM, aquest és el quart any consecutiu que el nombre de morts supera els tres milers. "Ho hem dit durant anys i ho continuarem dient: no n'hi ha prou amb comptabilitzar aquestes tràgiques estadístiques, també cal actuar", va destacar en un comunicat el director general de l'organització, William Lancy Swing.

"El 2017 és l'any que s'ha arribat més tard a la xifra de 3.000 morts", va subratllar el portaveu de l'OIM, Joel Millman, que va recordar que l'any passat es va superar aquesta quantitat al juliol, mentre que el 2014 i el 2015 es van sobrepassar els 3.000 morts al setembre.

El portaveu va admetre que el nombre de morts ha disminuït lleugerament el 2017 respecte a anys anteriors, però va advertir que el Mediterrani continua sent "una de les rutes més mortíferes del món".

stats