Internacional 31/05/2015

Més de 5.000 immigrants rescatats al Mediterrani des de divendres

Es tracta de l'onada més gran d'arribada d'immigrants des de principi d'any

Efe
1 min
Immigrants rescatats davant les costes de Sicília avui / REUTERS

BerlínMés de 5.000 immigrants han estat rescatats al Mediterrani des de divendres, en l'onada més gran registrada aquest any, segons ha informat avui l'Agència de Control de Fronteres Exteriors (Frontex) de la UE.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Frontex ha explicat que en les operacions de rescat d'aquests últims dies hi han participat vaixells britànics, maltesos, belgues i italians, amb el suport d'avions islandesos i finlandesos en el marc de l'operació Tritó, coordinats per l'agència. "És l'onada més gran d'immigrants que hem vist el 2015", ha subratllat el director executiu d'aquest organisme, Fabrice Leggeri.

Segons ha apuntat, les noves embarcacions que s'han afegit aquesta setmana a l'operació Tritó ja han salvat "centenars de persones".

Els operatius posats en marxa des de divendres van tenir com a objectiu assistir els immigrants de 20 vaixells que havien salpat des de les costes líbies.

Segons les dades facilitades per Frontex, que recorda que encara hi ha cinc operacions de rescat en marxa amb 500 immigrants implicats, s'han recuperat 17 cadàvers.

La destinació dels immigrants rescatats són els ports italians de Lampedusa, Crotone, Pozzallo, Augusta, Trapani, Porto Empedocle, Palerm, Taranto i Càller.

Sense comptar les persones rescatades durant aquest cap de setmana, des de principi d'any han arribat a Itàlia més de 36.000 immigrants.

stats