Internacional 31/10/2014

Campoaré presenta la dimissió a la presidència de Burkina Faso

El fins ara president reclama eleccions en 90 dies

Agències
1 min

OuagadougouEl president burkinès, Michael Compaoré, ha anunciat la seva dimissió i ha reclamat la celebració d'eleccions al país en un termini de 90 dies.

En un comunicat, Compaoré admet la seva renúncia que prèviament havia avançat l'exèrcit a la multitud que es manifestava davant de la caserna principal, a la capital de Bukina Faso. La renúncia es produeix tan sols hores després que el líder es reafirmés com la persona que conduiria la transició del país fins a unes eleccions.

"Compaoré ja no està al poder", havia anunciat el coronel Boureima Farta, a la multitud que exigia el cessament del president.

Segons Reuters, Compaoré hauria abandonat el palau presidencial i es dirigiria en un comboi especial cap a la frontera de Ghana.

L'oposició política també havia reclamat la marxa de Compaoré "sense condicions" i ha animat la població a mantenir "l'ocupació sistemàtica dels llocs públics".

Les protestes que van arrencar dilluns pretenien evitar que el govern tirés endavant la reforma constitucional per permetre Compaoré poder perpetuar-se al poder. "27 anys són suficients", va respondre la ciutadania, en referència als anys que porta Compaoré al capdavant d'un país que França li ha fet jugar un paper important en la pacificació de la regió, obviant la seva mà dura a l'interior.

stats