Internacional 11/06/2015

Milers de menors treballen il·legalment a les mines d'or de Ghana, segons HRW

La majoria dels menors tenen entre 15 i 17 anys i estan exposats a materials tòxics

Efe
1 min

NairobiMilers de nens menors d'edat treballen a les mines d'or de Ghana extraient aquest metall preciós segons ha denunciat l'organització Human Rights Watch (HRW). La majoria de treballadors tenen entre 15 i 17 anys. Aquests joves es veuen obligats a obtenir, carregar i tractar l'or amb mercuri, una material altament tòxic.

HRW ha fet public l'informe “Precious Metal, Cheap Labor: Child Labor and Corporate Responsibility in Ghana’s Artisanal Gold Mines”, on es fan públiques les condicions de treball dels menors. L'organització ha instat a que les refineries internacionals que utilitzen or provinent de Ghana exerceixin un major control sobre els seus proveïdors per assegurar-se que no s'aprofiten del treball de menors.

Durant la investigació duta a terme durant l'any 2013 per HRW, s'ha detectat que els joves pateixen ferides i malalties respiratòries fruit de les condicions de treball precàries que hi ha a les mines. S'ha de sumar a aquests problemes l'elevat risc de patir danys cerebrals, debilitat muscular i altres malalties per culpa del contacte i possible enverinament amb mercuri.

L'extracció d'or a petita escala està poc regulada en el país africà i molt sovint les mines operen sense permisos, que són cars d'obtenir. Aquest fet dificulta la regulació i el control del treball infantil.

stats