Internacional 14/11/2018

El ministre de Defensa israelià plega per l'alto el foc amb Hamàs a Gaza

L'ultra Avigdor Lieberman reclama eleccions anticipades després d'una "capitulació al terrorisme"

Ara
1 min
El ministre d'Exteriors d'Israel, Avigdor Lieberman

BarcelonaEl ministre de Defensa israelià, l'ultra Avigdor Lieberman, ha presentat la dimissió al primer ministre Benjamin Netanyahu l'endemà de l'acord d'alto el foc a la franja de Gaza. El ministre ha denunciat l'acord –al qual Israel ha arribat de manera indirecta amb diversos grups palestins– com una "capitulació davant el terrorisme" i ha acusat el govern de "comprar la calma a curt termini pagant el preu de greus danys a la seguretat nacional a la llarga". Lieberman ha reclamat eleccions anticipades.

El ministre dimissionari ha criticat també la decisió del govern de permetre una transferència de diversos milions de dòlars de Qatar a la franja per pagar els salaris dels funcionaris de l'administració de la franja, controlada per Hamàs.

El moviment islamista ha reaccionat amb un comunicat en què considera la dimissió com una victòria. Mentrestant, sobre el terreny la calma ha tornat a la franja després de dos dies d'ofensiva israeliana, la més forta des de l'operació Marge Protector del 2014.

stats