Internacional 29/07/2017

Un mort i diversos ferits en l’atac a un supermercat d’Hamburg

L’agressor va fer servir un ganivet i s’investiga el mòbil islamista

Isaac Lluch
2 min
Les forces de seguretat s'han desplegat a la zona on s'ha produït l'atac

HamburgLa concorreguda i comercial Fuhlsbüttler Strasse es va veure trasbalsada ahir a les 15.10 hores per una amenaça excepcional. Les trucades d’emergència es van acumular a la central de la policia, dels bombers i dels serveis d’ambulàncies. Un noi armat amb un ganivet va entrar en un supermercat i va començar a atacar indiscriminadament els clients. Va matar una persona i en va deixar sis més ferides, una de gravetat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Quan intentava fugir va ser reduït a cops de cadira per vianants i la policia el va detenir immediatament. Just després de l’atac, policies altament armats van acordonar la zona. Els equips de rescat van activar-se en una gran operació i un helicòpter va aterrar en plena Fuhlsbüttler Strasse.

“Era a la caixa quan he vist un home amb un ganivet enorme i ple de sang. Estava totalment fora de si, movia ostensiblement els braços quan fugia i ha cridat: «Al·là és gran»”, va manifestar una testimoni a la televisió pública alemanya ARD.

Si l’atac d’ahir a Hamburg té realment un rerefons islamista, no ho va confirmar ni descartar la policia en el seu últim comunicat a l’hora de tancar-se aquesta edició. Les autoritats policials de la ciutat van avançar, amb tot, que a les investigacions encapçalades inicialment per les brigades d’homicidis s’hi havia afegit el suport d’una comissió especialitzada en delictes de protecció de l’Estat, reforç que habitualment s’activa en cas de sospita d’atac terrorista.

La policia d’Hamburg va confirmar que el presumpte agressor detingut és un home de 26 anys nascut als Emirats Àrabs, tot i que la seva nacionalitat encara s’havia d’acabar de verificar.

Segons el comunicat de les autoritats policials, l’atacant va matar un home de 50 anys i va ferir a ganivetades una dona de la mateixa edat i quatre homes més d’entre 19 i 64 anys. Un noi de 35 anys també va resultar ferit mentre intentava reduir el sospitós. Tots van ser hospitalitzats ràpidament.

“Podem confirmar que es tracta d’un sol agressor. Les investigacions es duen a terme en totes les direccions”, va sortir al pas el portaveu de la policia d’Hamburg, Timo Zill.

Segons va informar el diari 'Tagesspiegel', citant fonts de seguretat, el presumpte agressor sembla que és un islamista conegut per les autoritats alemanyes que va entrar al país com a refugiat. “Tot i que el motiu de l’atac no sigui encara clar, hem de suposar que es pot tractar d’un atemptat”, va remarcar un expert de seguretat a 'Tagesspiegel'.

Des de fa temps l’Estat Islàmic fa una crida als seus seguidors a atacar amb ganivets o altres armes de fàcil accés els “infidels”. A Alemanya, el febrer del 2016 una simpatitzant de l’Estat Islàmic que tenia 15 anys va apunyalar una policia a la gola amb un ganivet per tallar verdura a l’estació central de trens de Hannover. L’agent va tenir molta sort i no va morir.

stats