Internacional 19/01/2020

El moviment de les 'sardines' fa la primera trobada a Barcelona

La comunitat italiana ha organitzat la primera trobada contra la xenofòbia de la Lliga

Ara
1 min
La primera trobada del moviment de les sardines de Barcelona ha reunit prop de 500 persones

BarcelonaEl mal temps i el fort vent no han impedit que la comunitat italiana de Barcelona hagi fet el seu primer acte públic convocat pel moviment de les sardines, sorgit espontàniament a Itàlia per manifestar l'oposició a la xenofòbia de la Lliga encarnada en el lideratge de Matteo Salvini. Prop de 500 persones s'han reunit a la plaça del Rei i s'han llegit els deu punts que articulen el moviment, entre els quals destaca "Contra el populisme, creativitat".

Les sardines són molt crítiques amb l'ús que fan els polítics electes de les xarxes socials, les insinuacions, les acusacions i els suggeriments violents que se solen infiltrar en els missatges dels polítics populistes arreu. En els discursos llegits durant l'acte s'han presentat els elements que plantegen per a les seves accions presents, com la derogació dels decrets de seguretat vigents actualment.

Una de les pancartes de la primera trobada del moviment de les sardines a Barcelona

També s'ha llegit el desè article de la Constitució italiana, que reconeix els drets dels estrangers i dels refugiats, així com un text escrit per un jove italià a propòsit de les morts de persones al Mediterrani. El professor de literatura italiana a la UB, Raffaele Pinto, ha llegit un text en què, inspirant-se en Dante, ha subratllat la universalitat dels valors de la solidaritat més enllà de les fronteres. Al final de l'acte tot els assistents han cantat Bella ciao.

stats