Internacional 05/10/2015

MSF diu que les explicacions de Kabul són el reconeixement d'un crim de guerra

Ara
1 min
01. Interior de l’hospital  en una jornada laboral habitual. 02. Les bombes van provocar un foc que va destruir l’edifici principal del centre sanitari. 03. Personal de MSF ferit de resultes del bombardeig dels EUA a l’hospital de Kunduz.

BarcelonaMetges Sense Fronteres (MSF) ha reaccionat a les explicacions del govern afganès sobre el bombardeig a l'hospital de Kunduz, on van morir 22 persones, 12 de les quals, personal de l'ONG. "Estem indignats. Aquestes declaracions impliquen que les tropes afganeses i nord-americanes van decidir atacar un hospital operatiu amb més de 180 pacients i personal a dins, perquè asseguren que hi havia talibans. Equival a admetre un crim de guerra", ha dit Christopher Strokes, director general de l'organització.

Dissabte, el ministeri de Defensa afganès va assegurar que "terroristes armats" utilitzaven l'hospital "com una posició per atacar forces afganes i civils". Kabul protagonitza des de fa setmanes una ofensiva per recuperar la ciutat del nord del país de mans dels talibans. Segons MSF les justificacions de Kabul "contradiuen l'intent del govern nord-americà de minimitzar l'atac com un 'dany col·lateral'". L'organització demana una investigació complerta, transparent i internacional.

stats