Internacional 23/11/2012

El president egipci respon als manifestants i diu que només farà ús del poder total si el país està en perill

"Desemmascararem els que s'amaguen darrere del poder judicial", ha assegurat Mursi des del palau presidencial. Milers de persones es manifesten al Caire contra el nou decret que situa el president egipci per sobre de la llei

Efe
1 min

El CaireEl president d'Egipte, Mohamed Mursi, ha dit aquest divendres que no vol recórrer als seus poders excepcionals però que ho farà si veu que el país està en perill. Ha defensat que el seu objectiu és aconseguir "l'estabilitat política, social i econòmica".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mursi ha sortit a parlar després d'assumir el poder absolut del país i les manifestacions que han dut milers de persones a sortir al carrer en contra del nou decret que situa al president per sobre de la llei.

"No m'agrada utilitzar els procediments excepcionals ni vull fer-ho, però si veig que el meu país està en perill ho faré perquè és el meu deure", ha assenyalat, al mateix temps que ha assegurat que estén la mà a una "oposició real". "Respectem la institució judicial perquè hi ha molts individus nets, però estem per davant dels qui s'amaguen al darrere. Els desemmascararem; que no es pensin que no els veiem", ha afegit.

Mursi ha pronunciat aquest discurs en un escenari del Partit Llibertat i Justícia, braç polític dels Germans Musulmans. "Estic al costat de tots els habitants d'Egipte, siguin partidaris o detractors d'aquest govern. Els pertanyo a tots i no dono suport a l'un per sobre de l'altre", ha assegurat. També ha afegit que vol una oposició real i forta "i no una colla de vàndals pagats per atacar les institucions de l'Estat". "No dubtarem a l'hora d'aplicar la llei amb fermesa contra els qui n'estiguin al marge", ha dit, referint-se específicament als que "obstaculitzin la producció, tallin carreteres o llancin pedres".

El president egipci ha assegurat que ell no desitja la responsabilitat legislativa i que procurarà la independència dels tres poders una vegada s'hagi aprovat una Constitució.

stats