Internacional 19/07/2013

Navalni queda en llibertat provisional

El tribunal que el va sentenciar a cinc anys de presó l'allibera a petició de la fiscalia fins que es resolgui l'apel·lació

Agències
1 min

MoscouEl blogaire i activista Alexei Navalni, condemnat a cinc anys de presó el passat dijous per un tribunal de Kírev, ha quedat en llibertat provisional després que els fiscals presentessin un recurs contra el veredicte. Navalni pot restar en llibertat fins que es resolgui l'apel·lació i la sentència sigui ferma, tot i que els seus moviments estaran limitats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un cop es va saber la sentència contra el blogaire, milers de manifestants van sortir al carrer de les grans ciutats russes per protestar contra la condemna, a la que veuen motius polítics per silenciar el líder opositor. La policia va detenir més de 200 persones.

L'activista i candidat a l'alcaldia de Moscou va ser acusat de participar en el robatori de 400.000 euros en fusta a una empresa estatal. Amb la sentència, el líder opositor estava incapacitat per presentar-se a les eleccions municipals, i ara sí que podria.

Estats Units i la Unió Europea han criticat el veredicte perquè consideren que qüestiona l'estat de dret.

stats