Internacional 27/07/2016

Una seixantena de morts i desenes de desapareguts al Nepal per culpa de les fortes pluges

Les inundacions i els despreniments de terra han provocat també diversos desplaçats i es preveu que les conseqüències pel país siguin més greus que en anys anteriors

Ara
2 min
Militars nepalesos rescataven ahir víctimes provocades per les inundacions

BarcelonaUn mínim de 57 persones han mort i 21 segueixen desaparegudes per culpa de les inundacions i els despreniments de terra que han tingut lloc al Nepal els darrers dies, després de les fortes pluges.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Els cossos de quatre de les víctimes mortals segueixen encara sense identificar", segons ha informat el portaveu del ministeri de l'Interior del país asiàtic, Yadav Koirala. Tampoc se sap el nombre exacte de persones que han hagut d'abandonar les seves cases arran de les riuades.

L'exèrcit del país col·labora amb les tasques de rescat i des del govern nepalès s'ha alertat a la població resident a les vores dels rius que es traslladin a zones més segures. Algunes ciutats del país estan completament inundades i la població no pot fer les seves tasques habituals.

Aquesta situació no és nova al país. Les pluges de cada any provoquen diversos centenars de morts al Nepal, però aquest any pot ser més greu perquè "el terratrèmol de l'abril passat ha deixat el terreny mogut i encara hi ha molts incidents i despreniments", ha apuntat el portaveu.

El Comitè Central d'Ajuda pels Desastres Naturals del Nepal ha sol·licitat al govern del país que destini 750 milions de rúpies nepaleses, l'equivalent a uns 6,3 milions d'euros, per ajudar a les zones afectades.

Més problemes pel Nepal

Ja fa més d'un any del greu terratrèmol que va patir el Nepal i que va causar prop de 9.000 morts i més de 21.000 ferits. Un any després, el país encara es trobava en plena reconstrucció, amb unes 600.000 famílies vivint en refugis precaris i un país que "no veu la llum al final del túnel". Les pluges d'aquest any, un fenomen meteorològic habitual a la zona entre els mesos de juny i setembre, se sumen a la llarga llista de problemes que té el Nepal i posa nous entrebancs al país per aconseguir tirar endavant.

stats