Internacional 13/06/2019

Nova pugna entre Salvini i les ONG pel rescat d'una pastera al Mediterrani

Itàlia exigeix que retornin els migrants a Líbia, però Sea Watch reitera que "no és un port segur"

Ara
2 min
Imatge del vaixell de l'ONG Sea-Watch.

BarcelonaNova pugna entre les ONG que rescaten migrants al Mediterrani i la política antimigratòria del vicepresident d'Itàlia, el polèmic Matteo Salvini.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dimecres l'organització humanitària Sea Watch anunciava que havia rescatat 52 migrants al Mediterrani Central quan intentaven arribar a Europa després d'haver sortit de Líbia. Ràpidament Salvini va advertir Sea Watch que no provessin de desembarcar a cap port italià perquè no els donaria permís. Com en altres ocasions, el també ministre de l'Interior va dir a l'ONG que els retornés a Líbia, tot i que en aquest país es vulnerin sistemàticament els seus drets humans.

"El vaixell il·legal [en referència a la nau de Sea Watch], després d'embarcar 52 migrants en aigües líbies, es troba a 38 milles de les costes de Líbia, a 125 de Lampedusa, a 78 de Tunísia i a 170 de Malta. Les autoritats líbies han assignat oficialment Trípoli com a port més pròxim per al desembarcament. Si aquest vaixell il·legal desobeeix, posant en perill els migrants, haurà d'assumir-ne les conseqüències", va advertir el mateix Salvini.

Però l'amenaça del líder italià no ha atemorit l'ONG, que aquest dijous ha anunciat que no pensa retornar a Líbia els rescatats, ja que no és un port segur. "Sea Watch no desembarcarà els nàufrags a Líbia. Trípoli no és un port segur. Retornar a la força persones salvades al mar cap a un país en guerra, on els empresonaran i els torturaran, és un crim", ha denunciat l'organització a través de les xarxes socials.

"És vergonyós que Itàlia promogui aquestes atrocitats i que els governs de la Unió Europea en siguin còmplices", ha continuat l'ONG, que ha reiterat el fet que Líbia sigui un país extremadament perillós per aquestes persones.

Immediatament després ha arribat la resposta de Salvini. El vicepresident italià ha acusat l'ONG, un cop més, de "segrestar els immigrants per motius polítics".

stats