Internacional 24/07/2018

L'onada de calor al Japó provoca 80 morts i porta 22.000 persones a l'hospital

El país viu la jornada més càlida des que hi ha registres i arriba als 41,1 graus

Ara
1 min
Un home s'eixuga la suor mentre camina en un carrer de Tòquio durant la onada de calor

BarcelonaCom a mínim 80 persones han mort al Japó des de la setmana passada a causa de l'onada de calor rècord que pateix el país, amb temperatures mai vistes des que es tenen dades. A més a més, fins a 22.000 persones han hagut de ser ateses als hospitals, segons les xifres oficials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les altes temperatures han afectat tot el país des de mitjans de mes, i dilluns es va arribar a la temperatura màxima mai abans assolida de 41,1 graus, a la ciutat de Kumagaya, a la prefectura de Saitama (centre). Aquesta xifra trenca l'anterior rècord de 41 graus assolit a la prefectura occidental de Kochi l'agost del 2013, segons ha dit l'Agència Meteorològica del Japó.

El país porta immers en una intensa calorada des de fa ja dues setmanes, i ahir a l'àrea metropolitana de Tòquio la temperatura va superar els 40 graus, mentre que al centre de la capital es va arribar als 39. Està previst que les altes temperatures es mantinguin uns dies més i que i fins i tot vagin en augment a la meitat sud del Japó.

Les últimes dades facilitades per les fonts oficials xifren en un total de 22.647 les persones ateses als hospitals del país, la meitat d'elles majors de 65 anys. Es tracta de la xifra més alta de persones que han necessitat atenció hospitalària per una onada de calor en deu anys, quan van començar-se a registrar aquests caos de manera oficial.

stats