EGIPTE
Internacional 24/01/2011

El president palestí nega les informacions revelades per Al-Jazira sobre les concessions a Israel

Mahmud Abbas diu que es presenten les posicions israelianes com si fossin les palestines. El cap negociador palestí, Saeb Erekat, les titlla de "mentides"

Agències
1 min
El president palestí, Mahmud Abbas, amb l'egipci Hosni Mubàrak.

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } El president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) ha negat haver ofert concessions a Israel en les negociacions amb l'estat israelià, en relació a la publicació dels primers documents secrets que ha fet la cadena de televisió qatariana Al-Jazira sobre el procés negociador al Pròxim Orient. Abbas considera que els documents filtrats ha presentat de manera “intencionada” les posicions israelianes com si fossin les palestines. “Si s'han fet aquestes concessions com és que Israel no està d'acord en firmar un pacte de pau?”, ha declarat Abbas. El president palestí s'ha reunit amb el president d'Egipte, Hosni Mubàrak, al Caire.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En la mateixa línia s'ha expressat el cap negociador de l'ANP, Saeb Erekat, que ha titllat de “mentides” el contingut dels documents revelats per Al Jazira sobre les negociacions. Erekat considera que la informació ha estat “deformada” i s'ha tret de context”. “No tenim res a amagar”, ha afegit Erekat, que s'ha preguntat pel moment en què s'han començat a fer pública aquesta informació. Erekat ha afirmat que l'ANP està “disposada” a publicar tots els documents de la negociació “per esclarir la postura palestina a la població”.

La cadena qatariana Al-Jazira ha començat a revelar els primers d'una sèrie de 1.600 de “documents confidencials” sobre els deu últims anys de negociacions entre Israel i Palestina. Les primeres informacions indiquen que els negociadors palestins estaven disposats a fer importants concessions sobre Jerusalem est. El bàndol palestí sempre ha defensat públicament que aquesta part de la ciutat sigui la capital del seu futur estat. Una zona que inclou tota la ciutat vella i que Israel va ocupar el 1967.

stats