Internacional 04/07/2012

El Pasok carrega contra la proposta de Cameron de tancar les fronteres als grecs

El 'premier' anglès va afirmar dimarts que limitaria l'entrada al Regne Unit als emigrants grecs si es trenca l'eurozona

Ara
1 min
El primer ministre britànic, David Cameron. REUTERS

Barcelona“Seria preferible que el primer ministre britànic, en lloc de fer comentaris insultants o que creen una falsa sensació de nerviosisme als mercats, es concentrés en la informació relativa a la manipulació de les taxes d'interès del Libor i prestés més atenció a les figures fiscals del seu país”. Un comunicat del Pasok, el partit socialista que comparteix el govern de Grècia, ha respost amb aquestes paraules a les declaracions que va fer David Cameron, primer ministre britànic, aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Cameron va afirmar en un comitè parlamentari que limitaria l'entrada al seu país als ciutadans grecs si la pressió migratòria esdevenia massa alta. El Pasok ha instat Cameron a retirar o “reformular” les seves paraules.

El comunicat fet públic dimecres continua preguntant-se: “Està el Regne Unit, que no forma part de la zona euro, realment interessat en la unitat i l'estabilitat de la zona euro si està amenaçant amb mesures policials que violen tots els principis, les llibertats bàsiques i les normes de la Unió Europea?”.

El comentari de Cameron ha ferit la sensibilitat grega, ja que a Grècia molts ciutadans se senten humiliats per la crisi del deute, que ha deixat el país completament dependent de les ajudes de la Unió Europea i del Fons Monetari Internacional.

Les declaracions del primer ministre britànic s'expliquen per la pressió que rep dels euroescèptics del seu propi Partit Conservador, que exigeixen fer un referèndum per preguntar als britànics si volen seguir a la UE o limitar les relacions amb Brussel·les.

stats