Internacional 31/05/2018

El periodista rus que va fingir el seu assassinat va fer servir sang de porc per simular que estava ferit

Els serveis de seguretat ucraïnesos van organitzar tota l'operació

Efe
1 min
El periodista rus explica com es va organitzar l'operatiu.

KíevEl periodista rus Arkadi Bàbtxenko, crític amb el Kremlin i que dimarts va fingir el seu propi assassinat, ha explicat que va fer servir sang de porc i que es va maquillar per simular que estava ferit en el marc de l'operació que els serveis secrets ucraïnesos van organitzar per enxampar la persona que el volia matar. Aquests serveis van acusar Rússia de l'intent d'assassinat del reporter.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Bàbtxenko ha relatat els detalls de l'operatiu en una roda de premsa a Kíev, la capital ucraïnesa. Per exemple, ha explicat que dimarts a la nit –el moment escollit per escenificar el suposat atac– els serveis de seguretat d'Ucraïna van enviar a casa seva un expert perquè el maquillés com si estigués ferit. També li van donar una samarreta foradada –per fingir que el reporter havia estat tirotejat– i el van embrutar amb sang de porc.

El periodista va fingir que estava mort quan els metges el van recollir a l'entrada del seu apartament amb una ambulància i van certificar la seva defunció. Els facultatius, però, també estaven informats de l'operació.

Després Bàbtxenko va ser traslladat a un dipòsit de cadàvers. Un cop allà, el reporter es va rentar i es va vestir amb una nova indumentària.

"Tothom diu que això destrueix la confiança en els periodistes, però què haurien fet vostès si els haguessin dit que els matarien?", ha preguntat el reporter durant la roda de premsa per respondre les crítiques que ha rebut per haver fingit que l'havien assassinat.

stats