Mor d'un tret al cap un polític destacat del partit de Merkel

La policia descarta el suïcidi i investiga el possible assassinat del conservador Walter Lübcke

Diumenge passat el president del govern local de la ciutat alemanya de Kassel, el conservador Walter Lübcke i una de les figures destacades del grup d'Angela Merkel (Unió Demòcrata Cristiana d'Alemanya), va ser trobat mort a la terrassa de casa seva. Tenia un tret al cap i, d'entrada, la policia va pensar que es tractava d'un suïcidi. Aquest dimarts, els equips que estan investigant el cas han situat l'assassinat com a principal hipòtesi després de no trobar indicis que apuntin cap al suïcidi o cap a una mort accidental causada per la mateixa víctima. 

Ho han confirmat l'Oficina d'Investigació Criminal de l'estat de Hessen, al centre del país germànic, i la Fiscalia, que han anunciat que "hi ha un delicte rere la mort de Walter Lübcke". De moment, però, no tenen pistes que els portin cap a un autor concret o els ajudin a treure conclusions sobre possibles motius del suposat crim. 

Malgrat això, el fiscal Horst Streiff ha revelat que el polític conservador havia rebut amenaces de mort en diverses ocasions per la seva posició oberta a l'hora d'acollir refugiats. Però, segons el mateix fiscal, no hi ha indicis que puguin relacionar aquestes amenaces amb la seva mort. 

El que sí que se sap és que el tret va ser disparat a curta distància amb una arma de petit calibre quan Lübcke, de 65 anys, era al seu jardí. Segons informacions del diari alemany 'Bild', després de rebre el tret, el polític s'hauria desplaçat per terra uns metres fins a arribar a la terrassa, on hauria intentat demanar ajuda.  

Paral·lelament, els equips policials han confirmat que encara no han trobat l'arma del suposat crim. De fet, la policia té previst tornar a escorcollar aquest dimarts la zona per localitzar-la i, així, poder detectar possibles pistes, com l'empremta dactilar o restes d'ADN, que facilitin la feina d'identificació del presumpte autor dels fets. 

En la mateixa línia, la policia ha demanat a la població de la zona que es posi en contacte amb ells si han vist alguna cosa sospitosa en els últims dies que es pugui vincular amb el cas.