Internacional 01/06/2018

"Mariano Rajoy, forçat a deixar el govern", a la portada de la BBC

Els rotatius estrangers destaquen la feblesa del president censurat a causa de la corrupció

Ara
2 min
BBC

BarcelonaSi bé la premsa internacional ha obviat en les seves portades d'avui divendres la informació sobre la moció de confiança a Espanya i ha emfatitzat el comiat de Zinedine Zidane del Reial Madrid, sí que s'ha afanyat a destacar la votació final en què definitivament Pedro Sánchez ha sigut investit com a nou president, en substitució de Mariano Rajoy.

The Guardian

The Guardian

"Rajoy, destituït"

El diari britànic subratlla que a Rajoy, un gran supervivent de la política, se li ha acabat la sort, i que ha perdut la moció de censura presentada pel PSOE després de la sentència del cas Gürtel.

BBC

"Mariano Rajoy, forçat a deixar el govern"

La cadena britànica recull que Mariano Rajoy no ha superat la votació de la mesura i que el socialista Sánchez ha manifestat que avui "comença una nova pàgina de la història de la democràcia" espanyola.

'The Washington Post'

The Washington Post

"Rajoy, desallotjat afeblit per la corrupció"

La peça la signen dos periodistes que expliquen que Rajoy ha "acceptat" aquest divendres en un breu discurs que ha perdut la votació.

'La Repubblica'

La Repubblica

"Rajoy, expulsat; Pedro Sánchez, nou president"

A Itàlia, pendents de la seva pròpia crisi política, també es fan ressò de la desfeta del PP i la investidura de Pedro Sánchez.

'Le Monde'

Le Monde

"Després de la derrota de Rajoy, Pedro Sánchez es converteix en nou president"

En un urgent signat d'agències, el diari francès explica que Rajoy ha arribat al debat i votació de la moció molt debilitat pels casos de corrupció.

'The New York Times'

The New York Times

"Mariano Rajoy, expulsat del govern"

El corresponsal a Madrid apunta que Rajoy és un dels líders europeus amb més llarga trajectòria, però que ha sigut esquitxat per nombrosos escàndols de corrupció.

Portada del 'Financial Times'

Financial Times

El rotatiu, sempre atent a la tempesta econòmica i política de la Unió Europea, situa un Mariano Rajoy amb cara de circumstàncies acomiadant-se de l'hemicicle en acabar la sessió del matí, quan ja és més que probable que el PNB s'aliarà amb l'oposició. "De sortida, Rajoy a punt de ser derrotat en una moció de censura a Espanya".

stats