Internacional 31/10/2014

El president de Burkina Faso es mantindrà al poder fins a les eleccions

L'exèrcit ha anunciat que assumeix el control del país africà

Agències
1 min

OuagadougouEl president de Burkina Faso, Blaise Compaoré, ha anunciat que pel moment seguirà en el poder i només l'abandonarà després d'un "període de transició". A partir d'aquest moment, s'ha compromès a cedir el comandament al nou líder que sigui escollit democràticament.

Compaoré ha aparegut després que durant el dia d'ahir, desenes de manifestants van entrar al Parlament i a la televisió pública i milers de ciutadans van protestar als carrers en contra del seu projecte de modificar la Constitució burkinesa per permetre-li tornar-se a presentar a les eleccions del 2007. El president fa 27 anys que va arribar al poder a través d'un cop d'estat que va enderrocar el marxista Thomas Sankara, conegut com a el Che Guevara negre.

En el seu discurs, Compaoré ha informat sobre el toc de queda, entre les set del vespre i les sis del matí, per intentar posar fi a les violentes protestes de les últimes hores a la capital, Ouagoudougu.

Prèviament, l'Estat Major de l'exèrcit s'havia fet càrrec de la situació del país i va anunciar la dissolució del Parlament. Per a Compaoré, l'acció militar demostra "el patriotisme" dels soldats.

stats