Internacional 12/11/2015

Primera vaga general a Grècia sota el govern de Syriza

Agències
1 min
Còctels molòtov contra l'edifici del Banc Central de Grècia en els pocs episodis de disturbis viscuts durant la vaga general. REUTERS

AtenesLa primera vaga general a Grècia sota el govern d'Alexis Tsipras ha tingut avui un seguiment desigual, però a la manifestació del centre d'Atenes hi han participat prop de la mitjana de persones que hi havia, en episodis similars, contra l'executiu conservador d'Andonis Samaràs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La vaga contra les polítiques d'austeritat que també ha aplicat el govern d'esquerres ha estat convocada pels tres principals sindicats, el del sector públic, Adedy; el del privat, GSEE; i el comunista PAME.

En organismes oficials, com hospitals i transports públics el seguiment ha sigut ampli, mentre que bancs i farmàcies majoritàriament han obert. També era molt diferent la imatge que oferia Atenes, amb la majoria de comerços oberts, que la dels afores i pobles més petits, on pràcticament tot estava tancat.

Els mitjans de comunicació són els que han seguit més unànimement l'aturada, amb la televisió i la ràdio emetent només programes d'arxiu i alguns informatius centrats exclusivament en la vaga.

stats