Internacional 04/05/2014

Un dels principals dominicals escocesos es declara independentista

El 'Sunday Herald' publica una portada monogràfica on recomana el 'sí' al referèndum d'independència del 18 de setembre

Ara
2 min

Barcelona"Sunday Herald diu sí", aquest és l'únic titular en una portada monogràfica del diari dominical escocès 'Sunday Herald' aquest diumenge on publica un editorial en què declara que dóna suport a la independència d'Escòcia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El guardó és un país millor. És tan senzill com això: per què el Sunday Herald dóna suport al sí", és el titular de l'editorial en què argumenta que la independència dóna a Escòcia "una oportunitat històrica per elegir el tipus de país que hauria de permetre a la seva gent prosperar".

"Les decisions que afecten les nostres vides les hem de prendre aquí, per a la gent que viu aquí. Per a nosaltres", sentencia l'editorial del 'Sunday Herald', que malgrat tot admet les dificultats que hi haurà un cop Escòcia esdevingui un país.

"Escòcia no serà de la nit al dia una terra plena d'oportunitats. Un referèndum no canvia de cop el llegat del passat. [...] El que ens ofereix és l'oportunitat de canviar el curs de la història, d'explorar rutes menys transitades, de definir un destí", diu el diari.

Contra la campanya de la por

El diari es mostra confiat que l'Escòcia independent mantindrà la lliura com a moneda i serà membre de ple de la Unió Europea i critica amb duresa la campanya del 'no' per l'estratègia de la por que utilitza.

Tot i declarar-se independentista, el 'Sunday Herald' assegura que serà imparcial i equilibrat a l'hora d'informar sobre el procés obert a Escòcia i assegura que dins dels òrgans directius de la publicació hi ha representades totes les sensibilitats.

El 'Sunday Herald' és un dels principals dominicals escocesos, publicat a Glasgow, amb un tiratge superior a 20.000 exemplars i és la primera gran publicació de declarar-se independentista.

stats