Regne Unit
Internacional 20/03/2012

La reina britànica Elisabet II celebra els seus 60 anys de mandat

La monarca ha renovat el seu compromís al servei del Regne Unit "ara i en els propers anys" durant la commemoració del seu jubileu de diamant. La sobirana ha destacat la importància del vincle entre Parlament i monarquia

Agències
1 min
Isabel II durant la cerimònia a Westminster / AFP

LondresLa reina Elisabet II ha renovat aquest diumenge el seu compromís al servei del Regne Unit "ara i en els propers anys" dirigint-se a les dues cambres del Parlament britànic amb motiu del 60è aniversari de la seva arribada al tron.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La sobirana ha manifestat al seu compromís davant els diputats i lords reunits en la cerimònia a Westminster Hall, l'edifici més antic del palau, que conté la Cambra dels Comuns i la Cambra dels Lords.

Elisabet II, de 85 anys, ha destacat la "resistència" i la "tolerància" que identifiquen el Regne Unit i ha subratllat també el vincle entre Parlament i monarquia.

"El fet de ser aquí ens recorda el nostre passat, la continuïtat de la nostra història nacional i les virtuts de resistència, enginy i tolerància que l'han creat", ha subratllat la reina, que portava un sobri abric de color groc i una pamela de conjunt.

La reina, coneguda pel seu sentit de l'humor, ha fet riure els convidats en recordar-los que en les seves sis dècades al tron ha coincidit amb dotze primers ministres i ha hagut de signar ni més ni menys que 3.500 lleis.

"Ha estat un privilegi haver estat testimoni d'una part d'aquesta història i, amb el suport de la meva família, torno a dedicar el meu servei al nostre gran país i al seu poble, ara i en els propers anys", ha dit Elisabet II, que ha rebut un aplaudiment de diputats, lords, figures del món eclesiàstic i convidats especials.

Durant la cerimònia s'ha destapat un vitrall especial amb l'escut d'armes d'Elisabet II, que va ser encarregat pels parlamentaris com a regal a la sobirana en motiu del seu jubileu de diamant.

stats